top of page

Biografi

  • Draumir gir ut nytt album i 2024

  • Draumir har så langt sluppet to singler i år. Beautiful Creatures (25. februar) og Will You Stay? (5. april)
     

Det norske bandet Draumir gir ut sitt tredje album i 2024. Etter utgivelsene av bandets Spellemann-nominerte debutalbum Draumir (Little Hill/Playground Music) og senere The Island (Universal Music), gikk Draumir i dvale i 2008. Når bandet nå våkner, er det i form av en duo som består av Alexandra Bråten (vokal) og Jo Frøytlog (vokal, instrumenter). 

 

Draumir er blitt omtalt som en egen øy på den norske musikkscenen, og musikken beskrevet på poetiske måter. Der hvor det selvtitulerte debutalbumet var «en velgjørende blanding av dypblå cohenske stemninger, drømmende pop med virvlende strykere og østeuropeisk folkemusikk» (Ann Kristin Ødegård, Bergensavisen), skildret VGs Stein Østbø Draumirs andre album som «stilisert melankoli av besnærende natur». I anmeldelsen av Draumirs siste singel, Will You Stay?, beskriver Dagsavisens Mode Steinkjer Bråtens vokal som "en mørk og balsamerende skygge" før han avslutter med "et norsk band vi har savnet sender oss med dette tilbake til rockens dypeste melankolidrøm" (Mode Steinkjer, Dagsavisen). Slike beskrivelser avslører hvordan Draumir henter inspirasjon fra en rik kombinasjon av musikalske sjangre og kulturuttrykk, selv om kjernen i bandets musikk er mollstemt, melodisk og organisk.

 

Andre musikere som medvirker på Draumirs kommende album er Ture Janson (elektrisk gitar), Audun Erlien (bass), Torstein Lofthus (trommer), Atle Nymo (bassklarinett og saksofon) og Paul Niehaus (steelgitar). Musikken er spilt inn i Athletic Studio i Halden med Dag Erik Johansen, og i bandets eget studio i Larvik. Albumet er skrevet og produsert av Draumir og mikset av Phill Brown Salvation Studio i Brighton, UK.

Pressebilde_Draumir.jpg

Draumir. Alexandra Bråten og Jo Frøytlog. Foto av Cyril Hébert/Anki Strøm. Bearbeidelse av Anki Strøm.

bottom of page